Erekciós gyakorlatok a tökéletes szexért

floating-leaf
floating-leaf

Ezeknek az erekciós gyakorlatoknak köszönhetően olyan kemény lehet az erekciója, mint a kő

Talán Ön is azt tapasztalta, hogy az erekciója már nem éri el azt az intenzitást és állóképességet, mint korábban? Ha biztos abban, hogy problémáit nem a túlzott stressz vagy más mentális probléma okozza, és a gyenge erekciót először tabletták használata nélkül szeretné megoldani, az erekció támogatására tervezett speciális gyakorlatok segíthetnek. Ilyen gyakorlatok közé tartoznak a Kegel-gyakorlatok, de a Pilates is. Lehet meglepődik, hogy még néhány tantra gyakorlat is erekciós gyakorlatnak tekinthető.

Kegel-gyakorlatok nem újdonság és valószínűleg hallott róluk. Ezeknek a gyakorlatoknak a felfedezője Dr. Arnold Kegel, aki a huszadik század első felében kezdett kísérletezni velük. A Kegel-gyakorlatok eredetileg a nők medencefenékének erősítésére tervezték. Hamar kiderült azonban, hogy ezek az erősítő gyakorlatok a férfi erekció minőségére is feltűnően jótékony hatással vannak, és megszüntetik az erekciós zavar tüneteit. Jó eredmények érhetők el a prosztata megnagyobbodás kezelésében is. Azóta nagy az érdeklődés e speciális gyakorlattípus iránt, amely javítja a szexuális funkcionalitást.

A rendszeres testmozgás nagymértékben befolyásolja az erekció minőségét

Sok külföldi szerző ír a Kegel-gyakorlatokról (például Kyla Jaden – Kegel Exercises for Men, vagy Harry Ban és még sokan mások), de a szlovák nyelvű könyvek nem annyira foglalkoznak ezzel a témával, és egyelőre nagyon kevés van belőlük. Kár, mert azok a férfiak, akiknek megszokták ezeket a gyakorlatokat, azt tapasztalták, hogy az erekciójuk viszonylag rövid idő alatt jelentősen javult, és a enyhe pénisz-megnagyobbodását is észleltek az erekció során. Ez az érdekes mellékhatás a pénisz magasabb vérnyomásával kapcsolatos, és minden férfi értékelni fogja 🙂

Mondanunk sem kell, hogy a Kegel-féle erekciós gyakorlatok nem az egyetlenek, amelyek a PC-izmokra összpontosítanak. Hasonló gyakorlatok szerepelnek a Pilatesben, sőt a Tantrában is. Az a tény, hogy az ősi Tantra képes megerősíteni és edzeni a PC-izmokat, és érdekes hatásokat érhet el a férfiak intim egészsége terén, remek bizonyítéka ősi indiai alkotóinak bölcsességére. Először is nézzük meg és beszéljünk többet azokról a PC-izmokról, amelyek ezekben a gyakorlatokban vannak használva.


TIPP: Erős erekciót szeretne edzés nélkül? Próbálja ki az Erexant


Mik azok a PC-izmok?

Ezek olyan kis izomterületek, amelyek közvetlenül a pénisz gyökerénél találhatók. Honnan tudhatja, hogy vannak ilyen izmai? Vizelés közben próbálja megállítani a vizelet áramlását – ehhez a tevékenységhez a PC izmait fogja használni. Ha nem tudja teljesen megállítani a vizelet áramlását, akkor valószínűleg már jelentősen gyengébbek(csökkent, legyengült) a PC-izmai, és több időre lesz szüksége az eredeti erejének helyreállításához. De nem kell kétségbe esni, biztosan sikerülni fog a becsületes tornázás.

pc izmok

PC-izmok – letöltés PDF-ben

Az erekciós gyakorlatoknak számos előnye van

 • Jelentősen befolyásolják az erekció keménységét és tartósságát – nekik köszönhetően kemény lesz az erekció.
 • Növelik a véráramlást a péniszbe. Több örömet fog tapasztalni.
 • Az erekciós gyakorlatokkal fokozhatja szexuális élményét, így nagyobb fokú elégedettséget érhet el.
 • A gyakorlatok növelhetik a pénisz vastagságát az erekció során.
 • A Kegel-gyakorlatok és megfelelői enyhítik a gyakori vizelési problémákat és pozitív hatással vannak a prosztata egészségére.

Hogyan végezzünk erekciós gyakorlatokat?

Előnye, hogy bárhol elvégezheti az erekciós gyakorlatokat, például busszal utazva vagy a boltban várakozva. A gyakorlat úgy történik, hogy a férfi tudatosan összehúzza pubococcygén izmait (rövidítve PC-izmok) rendszeres, körülbelül három másodperces időközönként.

Ezt az egyszerű használhatóságot elsősorban az alapvető Kegel-gyakorlatok jellemzik, amelyeket ülve és állva végezhetők el. Az optimális eredmény elérése érdekében érdemes a gyakorlatot naponta kétszer, öt percig megismételni. Ha azonban komolyan gondolja az erekciós gyakorlatokat, akkor a szőnyegen végzett erekciós gyakorlatokat is bele kell foglalnia az edzéstervébe. Több időre és térre lesz szüksége. Ezen túlmenően, ha tantrikus elemeket is bevisz a rendszeres szeretkezésébe, az eredmény váratlanul optimista lehet. Vizsgáljuk meg tehát, hogyan működnek az egyes gyakorlatok.

Kegel-gyakorlatok férfiaknak

A Kegel-gyakorlatok a legalapvetőbb erekciót támogató gyakorlatok közé tartoznak. A következő három gyakorlat jól ismert és leggyakrabban használt, és naponta legalább kétszer kell elvégezni.

A medence felemelése a hátán fekve

 • Feküdjön a hátára, tartsa behajlítva a térdét. A talpaknak teljes felülettel érinteniük kell a felületet.
 • Lélegezzen ki és emelje fel a medencéjét. Koncentráljon különösen a medenceizmokra, mert hajlamos lesz segíteni a lábaival – ezt ne tegye.
 • A felső helyzetben húzza meg a medence izmait, és tartsa három másodpercig.
 • Lélegezzen be, és lassan térjen vissza kiinduló helyzetbe.
 • Ismételje meg 10-szer, és tartson rövid szünetet. Szünet után folytassa egy újabb ismétléssorozattal. Gyakoroljon legalább négy sorozatot.

A PC-izmok edzése ülve

 • Ez a gyakorlat gyakorlatilag bárhol elvégezhető.
 • Üljön le egy székre. A karjait tegye maga mellé ellazítva. Ügyeljen arra, hogy a combja derékszögben legyen a vádlival, és hogy a talpai szilárdan feküdjenek a földön.
 • Húzza meg a PC-izmait, hasonlóan az első gyakorlathoz. Tartsa legalább három másodpercig.
 • Lazítsa el a PC-izmait, és várjon három másodpercet. Ismételje meg.
 • Gyakoroljon legalább 4 sorozatot 10 ismétlés után. Többet is csinálhat, csak Önön múlik.

PC-izmok edzése állva

 • Ezt a gyakorlatot remekül meg lehet csinálni például sorban állás közben a pénztárnál.
 • Álljon egyenesen, a lábai ne legyenek túlságosan kinyújtva. Tartsa őket csípőszélességben egymástól, a lábujjak előre mutassanak.
 • Nyújtsa meg a PC izmait, mint az előző gyakorlatnál. Nyújtsa ki három másodpercig, majd engedje el három másodpercig, és ismételje meg.
 • Ismételje meg legalább 4 sorozat 10 ilyen erekciós gyakorlatot.

Úgy tűnhet, hogy ezen gyakorlati pozíciók mindegyike teljesen azonos edzést biztosít a PC-izmoknak. A valóságban azonban az izmok minden helyzetben kissé eltérő módon feszülnek meg. Fontos, hogy rendszeresen gyakorolja ezeket az erekciós gyakorlatokat.

Pilates gyakorlatok az erekció javítására

A Pilates egy kicsit más megközelítést kínál a Kegel-gyakorlatokhoz képest. De az elv ugyanaz – megtornáztatni a PC izmait. Ráadásul ezek a gyakorlatok nagyon lazító hatásúak, lélegzettel működnek, és nem csak a testnek, hanem a léleknek is jót tesznek. Fedezzük fel, hogyan lehet jó erekciót elérni Pilates gyakorlatokkal.

A térdhúzás háton fekve

 • Ezt a gyakorlatot kissé bonyolult megérteni és helyesen végrehajtani. Ezért nézze meg a videót a megfelelő végrehajtásról.
 • Feküdjön le egy keményebb matracra vagy szőnyegre. Tartsa a térdét behajlítva, a talpak érintsék a matrac teljes felületét. Lazán tegye a kezét a hasára.
 • Tartsa a hátát természetesen egyenes helyzetben. Egy kis helynek (alagútnak) kell lennie a matrac és a gerinc alsó része között.
 • Lélegezzen ki és feszítse meg a PC izmait. Lassan húzza kifelé a bal térdét.
 • Ezután egy levegővétellel nagyon lassan tegye vissza eredeti helyzetébe, és tegyük ugyanezt a jobb térdével.
 • Érezze a PC-izmok feszültségét, és ne felejtsen el megfelelően lélegezni. Ne gondolj semmire, csak koncentráljon a lélegzetére.
 • Ismételje meg legalább tízszer négy sorozatban.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=az4Na_t60qo[/embedyt]

Lábemelés háton fekve

 • Feküdjön le egy szilárd felületre, az előző gyakorlathoz hasonlóan.
 • Az egyik lábát nyújtsa ki, és hagyja a matracon feküdni.
 • Lélegezzen ki, és nagyon lassan emelje fel a kinyújtott lábát a levegőbe.
 • Lassan lélegezzen be, és engedje le a lábát a matrac felé, de ne tegye le teljesen.
 • Emelje fel újra a lábát, és ismételje meg az egész gyakorlatot.
 • Gyakoroljon legalább tíz ismétlést mindkét oldalon négy sorozatban.

Az erekciós gyakorlat jobb elképzelése érdekében egy videót is csatolunk.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=fKopMIRtJ4o[/embedyt]

A tantra, mint erekciós gyakorlat

A tantrikus szex a szeretkezés ősi indiai művészete. Bár a tantrát nem lehet közvetlenül gyakorlatnak nevezni, de az elvégzésekor az ember nagyon megterheli a PC izmait. Ráadásul ez az edzésforma sokkal élvezetesebb lehet, mint a medencefenék egyedüli nyújtása. A tökéletes erekció mellett a rendszeres tantrikus szex egy másik érdekes előnnyel is jár.

Így közelebb kerülhet a partneréhez és kölcsönös megértést érhet el, amit más módszerekkel csak nagyon lassan érne el. Rengeteg időre van szüksége a tantrikus szexhez. Nem az állati ösztönök gyors kielégítéséről van szó, hanem egy jól átgondolt technikáról, amely mindkét partnert az eksztázis tetejére juttatja. A feltétel azonban az, hogy mindketten akarják a szeretkezésnek ezt a formáját, és készek is legyenek rá. Ez valami egészen más, mint amihez idáig meg volt szokva.

Hogyan működik a tantrikus szex?

 • Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb helyzetet. Kezdetben a legjobb a klasszikus misszionárius. Általában azonban a tantrikus szexet a törökülésben végzik.
 • A péniszével lassan hatoljon be partnere hüvelyébe.
 • Ne végezzen éles mozdulatokat, koncentráljon a légzésre. Érezze az illatát.
 • Lassan feszítse be a PC izmait. Ez kissé megmozgatja a péniszt a partnerében, aki ezt érezni fogja. Ismételje meg.
 • Partnere is feszítheti a PC izmait.
 • Legyen türelmes, és ne engedj a csábításnak, hogy elélvezzen.
 • Ha rendszeresen megismétli ezt a gyakorlatot, akkor nemcsak tökéletes lesz az erekció, hanem pontosan időzítheti a magömlést is.

Természetesen a Tantra nem csak a PC-izmok feszítéséről szól. Egész filozófia és rituálék állnak mögötte. De a mi felállításunkhoz ez az egyszerű leírás elegendő. Ha további részletekre kíváncsi a Tantrával kapcsolatban, nézze meg a következő videót. Lehet, hogy legközelebb írunk róla.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=aFFBTsHjdKE[/embedyt]

Milyen erekciós gyakorlatok vannak még?

Meg fog lepődni, de ezek mind aerob gyakorlatok. Vagyis az összes gyakorlat, amely során izzad és lélegzik. Ide tartozik például a tempós séta, kerékpározás, úszás és így tovább. Hasonló következtetésre jutottak a dán Lillebaelt Egyetem kutatói is.

Tehát ha jó erekciót szeretne, gyakoroljon. Legyen szó a Kegel-gyakorlatokról vagy bármilyen más fizikai tevékenységről, biztosan nem fog ártani.

Mi van, ha az erekciós gyakorlatok nem segítenek?

Kevés olyan eset van, amikor a Kegel és más hasonló gyakorlatok nem segítik legalább részben az erekció keménységét és tartósságát. Ha a rendszeres edzés után nem ér el semmilyen eredményt, ne lazítson, és próbálja meg étrendjét a racionális táplálkozás elveinek megfelelően alakítani. Ha továbbra sem tud javítani az erekcióján, forduljon orvosához, vagy nyúljon merevedést segítő tablettákért, amelyek biztosan segítenek.